top of page

Скільки коштує зміна цільового призначення земельної ділянки?

Обновлено: 18 июл. 2022 г.

Чи яка вартість проектної документації для зміни цільового призначення земельної ділянки?

Дуже часто ви задаєте такі запитання стосовно вартості послуг землевпорядних та геодезичних робіт.

Такі запитання на перший погляд дуже прості, а разом з цим складні на які не можна надати однозначну відповідь.

Спробую пояснити чому.

В першу чергу вартість робіт залежить від площі земельної ділянки та складності геодезичних робіт. Адже розмір земельної ділянки може бути від кількох соток до десятки гектарів. Також на ціноутворення впливає конфігурація земельної ділянки, рельєф та забудованість земельної ділянки (наявність об’єктів нерухомого майна) адже не завжди зміна цільового призначення відбувається на землях ОСГ чи на вільних від забудови земельних ділянках.

В межах кожної області існує своя вартість робіт і вона приблизно однакова в межах відповідного району.

Найкращий варіант отримати відповідь на ваше запитання щодо вартості це звернутися до кількох місцевих землевпорядних організацій (ФОП) і ви будете мати чітку картину вартості робіт у вашій місцевості.

Ще один нюанс - це крім вартості робіт вам необхідно знати можливість зміни цільового призначення земельної ділянки на предмет відповідності чинному Законодавству. І знову вам потрібно з приводу цього питання звертатися до землевпорядних організацій.

З приводу отримання консультацій, роз’яснень та послуг ви можете звертатися до адміністратора групи Сергія Коновалова, написавши йому в особисті повідомлення.

Бажаю всім миру, здоров’я та добра!

Все буде Україна!



Недавние посты

Смотреть все
bottom of page