top of page

Як правильно внести зміни до договору оренди землі?

Друзі, якщо Вам цікаві земельні питання, то підписуйтеся на наш канал та будьте першими, хто дізнається всі актуальні новини. Також не забувайте ставити лайки та коментувати наші відео! Команда «Земельного фонду України» створена для того, щоб допомогти кожному з вас вирішити земельні питання!


Договір, зокрема оренди землі, є одним із основних юридичних засобів, який регулює взаємовідносини між сторонами. Звичайно, що з часом умови при яких укладався договір можуть стати неактуальними, тому з'являється необхідність змінити певні пункти договору.


Проте, цей процес може бути складним і вимагає точного дотримання правил:


  1. Перш за все варто необхідно визначити чи потребують умови договору змін та якщо потребують, то як ці зміни краще обґрунтувати. Зміни можуть включати зміну умов оплати, термінів виконання, зміну сторін тощо

  2. Другим кроком є консультація з юристом. Правильно оформлені зміни є гарантією захисту інтересів обох сторін договору. Спеціаліст допоможе визначити, які зміни доцільно внести, і допоможе їх правильно оформити. Як правило юрист готує проект додаткової угоди до договору, в якому вказуються всі зміни шляхом викладення пунктів в новій редакції. Також варто не забувати, що згідно з чинним законодавством будь-які зміни до договору оренди землі можуть бути внесені тільки за взаємною згодою сторін, якщо інше не встановлено самим договором, тому у випадку відмови орендаря чи орендодавця Ви не зможете укласти додаткову угоду.

  3. Після підготовки проекту додаткової угоди, обидві сторони повинні його підписати.Варто пам'ятати, що кожна сторона повинна мати оригінал підписаного документу.

  4. Деякі зміни до договору можуть вимагати нотаріального засвідчення або внесення змін в Державний реєстр речових прав. Наприклад, якщо договір оренди був нотаріально посвідченим, то і додаткова угода теж повинна бути посвідчена у нотаріуса. Що стосується внесення змін до ДРРП, то це стосується зміни строку договору оренди. Таким чином, за загальним правилом зміни мають бути внесені за взаємною згодою сторін, правильно оформлені та, за потреби, зареєстровані або нотаріально посвідченні. Тільки в цьому випадку вони будуть дійсними та законними.


Друзі, не забувайте підписуватись на наш канал, ставити лайки та коментувати відео. З нами Ви будете в курсі всіх земельних нюансів та нововведень.


Дякую за увагу! Намагався, щоб цей ефір був вам корисним! Кожному з вас бажаю успіхів у земельних справах та, звісно, якнайшвидшого миру!


Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись в особисті повідомлення, або зателефонувати за номером +380674056955!


Також долучайтеся до нас у соціальних мережах:

2 просмотра0 комментариев
bottom of page