top of page

Як можна втратити власну землю

Як вже попередньо відомо, право на проведення приватизації земельних ділянок під будинками мають власники цих будівель, або особи на користь яких прийняті рішення про відведення у приватну власність.


За ситуацій зміни містобудівної документації, генерального плану, детального плану, плану зонування територій громадяни на користь яких були рішення можуть втратити своє право на приватизацію земельної ділянки, або конкретний вид використання. Наприклад, якщо змінився план зонування території під промислову й відведення земельної ділянки, яке перед цим передбачало утворення ділянки під житлову малоповерхову забудову, то вже буде тільки в рамках актуального зонування.


У випадках прийняття спадщини право на приватизацію не переходить по спадщині хоч за законом або заповітом, щодо відведення у приватну власність, а право на приватизацію земельної ділянки під будинком виникає у нового власника, співвласників - що прийняли в спадщину будинок.


Окремо право приватизацію, що передбачає відведення нової ділянки не може бути стягнуто кредиторами, однак при стягненні будинку, земельна ділянка й право на її приватизацію передається кредитору. Право на приватизацію не може виступати заходом забезпечення виконання цивільних обов'язків, оскільки не являється об'єктом цивільних прав та обов'язків.


Тому втрата права на приватизацію земельної ділянки в місті та області це абсолютно реальна ситуація, хоча й зміни до генерального плану можуть вноситися не частіше ніж один раз в 5 років з проведенням громадських слухань, але в будь-якому випадку не потрібно тягнути з узаконенням землі.

Не забувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити їх від неправомірних дій та позбавити від неприємних ситуацій.

      Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись до нашого адміністратора https://www.facebook.com/profile.php?id=100000061951018 написавши в особисті повідомлення, або зателефонувати за номером +380674056955

Все буде Україна!

Також долучайтеся до нас у соціальних мережах:

Наш сайт  https://www.zemfond.net

465 просмотров0 комментариев
bottom of page