top of page

Сьогодні ділимося з вами нашим черговим переможним кейсом.

Обновлено: 13 июл. 2022 г.

Практикуючим Юристом Земельного фонду – Іриною Назаренко, було підготовано необхідний пакет документів та складено позовну заяву до Київського окружного адміністративного суду про визнання рішення протиправним і таким, яке підлягає скасуванню та зобов`язання вчинити певні дії.

Провівши аналіз судової практики, земельного законодавства юрист зміг переконати суд та довести що рішення сільської ради є протиправним та таким, що порушує права громадянина.

Суть справи полягала в наступному:

Наш клієнт звернувся до Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області з клопотанням про затвердження проектної документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства, загальною площею 0,1619 га. Проте сільською радою було відмовлено в затверджені проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства, загальною площею 0,1619 га, враховуючи результати голосування депутатів ради та пропозицію постійної комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток. Як причину вказано: збереження історичного середовища, благоустрою та збереження навколишнього природного середовища Пристоличної сільської ради.

Внаслідок чого 20 травня 2022 року судом було ухвалено рішення, яким адміністративний позов задовольнили повністю. Визнано протиправним та скасовано рішення Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області від 07.09.2021 №1023-7-УІІІ «Про відмову у затвердженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства у власність». Суд зобов'язав Пристоличну сільську раду Бориспільського району Київської області на найближчому пленарному засіданні сесії повторно розглянути клопотання про затвердження проекту землеустрою щодо відведення та передачі у власність земельної ділянки площею 0,1619 га, для ведення особистого селянського господарства, та прийняти за результатом такого розгляду відповідне рішення щодо затвердження проекту землеустрою, тим самим відновив порушені права Нашого клієнта.

Тож радимо Вам, не нехтувати порадами досвідчених фахівців та звертатись до перевірених часом фахівців адже кваліфікована юридична допомога не просто допомагає відновити право в суді, а й віру суспільства в те, що справедливість є і за неї варто боротися разом.

МИ СТВОРЕНІ ДЛЯ ТОГО, ЩОБ ДОПОМОГТИ ГРОМАДЯНАМ УКРАЇНИ РОЗІБРАТИСЯ ІЗ ТРУДНОЩАМИ ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН.

Власникам землі які звертаються до нас за допомогою наші спеціалісти можуть надати більш розгорнуті консультації з питань які вас цікавлять.

Незабувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити їх від неправомірних дій та позбавити від неприємних ситуацій.

ЩОДО ОТРИМАННЯ КОНСУЛЬТАЦІЙ ТА ПОСЛУГ МОЖНА ЗВЕРНУТИСЬ ДО МЕНЕ НАПИСАВШИ В ОСОБИСТІ ПОВІДОМЛЕННЯ.



193 просмотра0 комментариев
bottom of page