top of page

Стало відомо, як оформити землю за спрощеною процедурою



Anna Gladun - юрист

Земельний фонд України

Зараз настав непростий час для нашої держави і маємо зробити все, щоб збільшити посівні площі. І тут перед нами є дуже велика задача максимально швидко знайти земельні ділянки їх оформити і швидко засіяти.

Наразі в оренду передаються як колишні землі запасу, так і невитребувані паї. Тобто, всі земельні ділянки, які можливо цього року засіяти, обробити й зібрати з них урожай. До того ж фіксована орендна плата у розмірі 8% від грошової оцінки ріллі по області на таких земельних ділянках дозволяє максимально зменшити витрати аграріїв на вирощування продукції.

Щоб отримати ці ділянки, громади мають виявити їх в сільських радах, які можливо передати та співпрацювати аграріями. Самі ж аграрії, за наявності аудиту своїх полів, можуть провести аналітику найближчих до них земель, які не обробляються або обробляються без документів та подати заяву на сесію територіальної громади з пропозицією отримати ці ділянки в користування.

Якщо ви хочете отримати такі земельні ділянки то вам треба дуже швидко подати заяви, оскільки наше законодавство не предбачає жодних важелів впливу і ділянки можуть бути предані будь-якому користувачеві який тільки виявить бажання і швидко зробить дану процедуру.

Хочемо ще звернути вашу увагу на те, що навіть ті ділянки, які на сьогодні фактично обробляються одним користувачем, можуть бути оформлені іншим. Тому нашою порадою буде якомога швидше провести аудити земельних ділянок та подати їх на сесію, щоб отримати дозвіл на розробку документації.

Вся наша робота спрямована на довгострокову ефективність. Ми прагнемо, щоб жоден Клієнт не відчув того, що разом з ним компанія обслуговує ще сотню Клієнтів. Це наш пріоритет.

Познайомившись з нами, можна більше не шукати юристів за рекомендаціями або в інтернеті. Ми якісно вирішимо будь-які суміжні юридичні питання.

Ми створені для того, щоб допомогти громадянам України розібратися із труднощами земельних відносин. Власникам землі які звертаються до нас за допомогою наші спеціалісти можуть надати більш розгорнуті консультації з питань які вас цікавлять. Незабувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити їх від неправомірних дій та позбавити від неприємних ситуацій. Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись до нашого адміністратора Сергій Коновалов написавши в особисті повідомлення.

Все буде Україна!🇺🇦

1 175 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page