top of page

Про чергову перемогу

Обновлено: 14 июл. 2022 г.

ПРО ЧЕРГОВУ ПЕРЕМОГУ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОГО СТАНУ НАШІ СПЕЦІАЛІСТИ ПРОДОВЖУЮТЬ ЗАХИЩАТИ ІНТЕРЕСИ НАШИХ КЛІЄНТІВ. В СУДІ ЗА УЧАСТІ ПАРТНЕРА ЗЕМЕЛЬНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ - АДВОКАТА БЕМА ЮРІЯ, ЗАХИЩЕНО ІНТЕРЕСИ МАЛОЛІТНЬОЇ ОСОБИ

  • Хмельницький окружний адміністративний суд, 22 березня 2022 року, розглянув позовну заяву в інтересах малолітньої особи до Ленковецької сільської ради (відповідач).

  • Суть справи.

  • З метою належної реалізації конституційних прав на безоплатну передачу земельної ділянки із земель державної або комунальної власності, передбаченого п. б), ч.1 ст.121 Земельного кодексу України (далі – Кодексу), «10» серпня 2021 року Особа1, звернувся в інтересах малолітньої Особи2 до Ленковецької сільської ради, з клопотанням про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства, (цільове призначення земельної ділянки відповідно до КВЦПЗ) орієнтовною площею 2,0 га, яка розташована па території Вербовецької сільської ради Шепетівського району Хмельницької області, в адміністративно-територіальних межах Ленковецької територіальної громади Хмельницької області Шепетівського району за рахунок земель запасу (16.00 - земельні ділянки кожної категорії земель, які не надані у власність або користування громадянам чи юридичним особам) Вербовецької сільської ради, згідно з наявною публічною офіційною інформацією Державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку.

  • Проте, розгляд клопотання наразі так і не відбувся, чим грубо було порушено Конституційні права малолітньої особи.

  • Відповідачем допущено протиправну бездіяльність.

  • Не погоджуючись із прийнятим рішенням, в інтересах позивача подано позов до суду.

Суд, оцінивши докази, подані до справи, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні (стаття 90 КАС України), дійшов висновку про наявність підстав для задоволення адміністративного позову.

Визнано протиправною бездіяльність Ленковецької сільської ради, що полягає у неприйнятті рішення за результатами розгляду заяви Особи2 від 10.08.2021 про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою.

Зобов'язано Ленковецьку сільську раду розглянути заяву від 10.08.2021 Особи2 про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства. Стягнуто на користь Особи2 судовий збір в розмірі 1816 (одну тисячу вісімсот шістнадцять) грн. за рахунок бюджетних асигнувань Ленковецької сільської ради.

Чіткість, продуманність правової позиції, послідовність дій з необхідним обсягом знання законодавства є наслідком чергової перемоги, що має на меті захист прав та інтересів позивача в межах справи № 560/782/22.

В разі виникнення питань в сфері земельного законодавства звертайтесь до Земельного Фонду України та його партнерів-професіоналів!

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА



58 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page