top of page

Забороно надання дозволів на розробку проектів землеустрою та їх затведження під час воєнного стану

Обновлено: 22 июл. 2022 г.

До нас все більше почали приходити питання про те, що ж робити з безоплатною передачею земель. Ми всі знаємо теперішню ситуацію в країні і люди не розуміють, чи можлива зараз хоча б якась робота.

Тому далі я надаю інформацію, яка вам допоможе, і можливо надасть більше роз'яснення по даному питанню.

7 квітня 2022 року опубліковано Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актівУкраїни щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану» №2145-IX від 24.03.22.

Цей Закон встановлює заборону під час дії воєнного стану на безоплатну передачу земель державної, комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою безоплатної передачі.

У зв’язку з чим, хочемо звернути Вашу увагу, якщо Ви зверталися до органу місцевого самоврядування, до введення воєнного стану в Україні, з відповідним клопотанням про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою з метою її безоплатної приватизації, і в результаті розгляду цього клопотання, було винесено протиправне рішення або не було винесено взагалі рішення, незважаючи на воєнний стан, Ви маєте право звернутися за захистом своїх прав до суду з позовною заявою про визнання дій або бездіяльність протиправною, та зобов’язати вчинити дії, а саме розглянути клопотання і надати дозвіл на розроблення проекту землеустрою. Відповідно до ст. 12-2 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» повноваження судів, органів та установ системи правосуддя, передбачені Конституцією України, в умовах правового режиму воєнного стану не можуть бути обмежені. Згідност. 129-1 Конституції України держава забезпечує виконання судового рішення у визначеному законом порядку. Контроль за виконанням судового рішення здійснює суд. Виконавче провадження є завершальною стадією судового процесу. Отже, в умовах воєнного стану система правосуддя не обмежена в своїх повноваженнях, і судові рішення повинні виконуватись.

**Вся наша робота спрямована на довгострокову ефективність. Ми прагнемо, щоб жоден Клієнт не відчув того, що разом з ним компанія обслуговує ще сотню Клієнтів. **

ЦЕ НАШ ПРІОРИТЕТ.

Познайомившись з нами, можна більше не шукати юристів за рекомендаціями або в інтернеті. Ми якісно вирішимо будь-які суміжні юридичні питання.

***Ми створені для того,щоб допомогти громадянам України розібратися із труднощами земельних відносин. ***

Власникам землі, які звертаються до нас за допомогою, наші спеціалісти можуть надати більш розгорнуті консультації з питань які вас цікавлять. Не забувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити їх від неправомірних дій та позбавити від неприємних ситуацій.

Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись до мене, написавши в особисті повідомлення або зателефонувати нам за номером (067) 405 69 55

Наш сайт: www.zemfond.net

***ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА! ***



1 301 просмотр0 комментариев
bottom of page