top of page

Які земельні ділянки сільськогосподарського призначення можна орендувати без аукціону?

До нас звернувся підписник з проханням висвітлити питання стосовно можливості отримати земельну ділянку сільськогосподарського призначення комунальної власності без аукціону.

   

Чинне законодавство передбачає два варіанти передачі в оренду комунальних земель:

-за результатами проведення земельних торгів;

-за рішенням відповідного органу, якийрозпоряджається землею.

   Відповідно до ч.1 ст.134 Земельного кодексу України земельні ділянки державної чи комунальної власності передаються в користування (оренду, суперфіцій, емфітевзис) окремими лотами на конкурентних засадах (на земельних торгах), крім випадків, встановлених частиною другою цієї статті.

     

До таких випадків належить, зокрема, використання земельних ділянок для потреб, пов'язаних з користуванням надрами, та спеціального водокористування відповідно до отриманих дозволів; надання в оренду земельних ділянок під полезахисними лісовими смугами, що обслуговують масив земель сільськогосподарського призначення тощо

   

Що ж стосується земельних ділянок сільськогосподарського призначення, то без аукціону можна отримати в оренду:

1. земельні ділянки для  сінокосіння і випасання худоби;

2. земельні ділянки для городництва. Площа земельної ділянки, що надається громадянину в оренду для городництва, не може перевищувати 0,6 гектара.

    В інших випадках оренда комунальної сільськогосподарської землі здійснюється на конкурентних засадах.


Не забувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити їх від неправомірних дій та позбавити від неприємних ситуацій.


📲Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись в особисті повідомлення, або зателефонувати за номером +380674056955 ❤️


🇺🇦Все буде Україна!


💻Також долучайтеся до нас у соціальних мережах:







391 просмотр0 комментариев
bottom of page