top of page

Що потрібно зробити для оформлення права власності та отримання витягу з реєстру речових прав на нерухоме майно, якщо у вас є сертифікат?

1. Вам, як власнику сертифіката на пай, насамперед необхідно звернутися до органу місцевого самоврядування із заявою про виділення земельної частки (паю) в натурі (на місцевості). Строк розгляду такої заяви складає до 30 днів. До заяви необхідно додати копію сертифіката на земельну частку (пай).


2. Далі, отримавши рішення органу місцевого самоврядування про виділення земельної частки, вам, як майбутньому землевласнику, потрібно звернутися до землевпорядної організації та укласти договір на виконання робіт із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та виготовлення документації із землеустрою.

Після здійснення робіт цією організацією ви отримуєте проєкт землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв) та технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).


3. Коли у вас на руках вже є проєкт землеустрою, слід присвоїти земельній ділянці кадастровий номер. Для цього потрібно звернутися до реєстратора місцевого органу Державного земельного кадастру з відповідною заявою та виготовленою технічною документацією.

Сформованою ділянкою вважається ділянка, якій присвоєно кадастровий номер відповідно до ч. 4 ст. 79-1 Земельного Кодексу України. Далі така ділянка підлягає державній реєстрації у Державному земельному кадастрі.

Результатом вашого звернення до Державного земельного кадастру є витяг, який містить інформацію про земельну ділянку та підтверджує реєстрацію даних у земельному кадастрі.


4. Далі, з технічною документацією та витягом із Державного земельного кадастру, вам необхідно знов звернутись до органу місцевого самоврядування (селищної ради) з заявою про затвердження проєктної документації із землеустрою, де ви отримаєте рішення про передачу у власність земельної ділянки на місцевості. 


5. На підставі рішення місцевої ради зверніться до ЦНАПу або державного реєстратора, щоб зареєструвати права власності на земельну ділянку. Після даного кроку ви отримаєте Витяг про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно. Це завершальний етап.


 ❤️Не забувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити їх від неправомірних дій та позбавити від неприємних ситуацій.


📲Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись в особисті повідомлення, або зателефонувати за номером +380674056955 ❤️


🇺🇦Все буде Україна!


💻Також долучайтеся до нас у соціальних мережах:







548 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page