top of page

Чи можна приватизувати город під час воєнного стану?

До нас звернулася підписниця з проханням висвітлити питання стосовно можливості приватизувати город під час воєнного стану.

     

Нагадуємо, що під час дії воєнного стану забороняється безоплатна передача земель, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою та розроблення такої документації.Однак це стосується не всіх земельних ділянок!

   

На сьогоднішній день дозволена приватизація в таких випадках: 

1. Якщо на земельній ділянці є обʼєктинерухомості, які знаходяться у Вашій власності.

2. Приватизація всіх земельних ділянок, які надавалися у користування до 01 січня 2002 року.

  Окрім цього, заборона на безоплатну передачу земель не поширюється на випадки виконання рішення суду, яке набрало законної сили.

 

 На решту випадків безоплатної передачі земель державної, комунальної власності у приватну власність в межах норм, зазначених у статті 121 Земельного кодексу України, – діє заборона.

    Оскільки в більшості випадків під "городом" мається на увазі земельна ділянка для ведення особистого селянського господарства, то під час дії воєнного стану діє заборона.

   

Якщо мається на увазі земельна ділянка біля житлового будинку, яка має використовуватися для експлуатації та обслуговування будинку, то така ділянка може бути приватизована за наявності документів на будинок.

 

Також частиною 2 статті 134 Земельного кодексу визначено, що не підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах) земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них у разі, зокрема: передачі громадянам земельних ділянок для сінокосіння і випасання худоби, для городництва.

   

Відповідно до статті 36 Земельного кодексу громадянам або їх об’єднанням із земель державної або комунальної власності можуть надаватися в оренду земельні ділянки для городництва.

  Тому під час дії воєнного стану Ви можете орендувати земельну ділянку для городництва площею не більше 0,6 гектара.

❤️Не забувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити їх від неправомірних дій та позбавити від неприємних ситуацій.

📲Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись в особисті повідомлення, або зателефонувати за номером +380674056955 ❤️

🇺🇦Все буде Україна!

💻Також долучайтеся до нас у соціальних мережах:


1 042 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page