top of page

«А можна без мене підписати?»

«А можна без мене підписати?»,- саме так починається велика кількість розмов в контексті необхідності представництва інтересів особи, яка перебуває на території іншої держави, в Україні її представниками.

Відповідь проста та лаконічна: «Ні , не можна.»

Довіреність, згідно з нашим законодавством, - односторонній правочин, який підписує довіритель особисто.

Відповідно, якщо довіритель перебуває за кордоном, у нього є два варіанти, аби посвідчити довіреність.

📍Перший варіант: звернутись до консульства України в країні поточного перебування (так, знаємо, черги зараз страшні) і посвідчити довіреність безпосередньо там! Варто врахувати, що разом із довіреністю необхідно буде підписати заяву на реєстрацію такої довіреності в Єдиному реєстрі довіреностей (уже в Україні), без якої внести цю довіреність вашим представником в ЄРД тут буде неможливо ! Далі вислати довіреність в Україну та внести іі в ЄРД, після чого вона буде готовою до використання!

📍Другий варіант: звернутись до нотаріуса поточної країни перебування та посвідчити довіреність у нього! Варто звернути увагу , що для певних країн необхідна процедура консульської легалізації або апостилювання цих довіреностей для їх подальшого використання в Україні! Тому ці моменти варто уточнювати заздалегідь! Далі вислати довіреність (за необхідності з апостилем або легалізовану) в Україну, уже по місцю звернутись до нотаріуса в Україні для подальшого перекладу даного документу на українську мову, після чого вона буде готовою до використання!


Не забувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити ваші права та позбавити від неприємних ситуацій.

Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись до нашого адміністратора https://www.facebook.com/profile.php?id=100000061951018 написавши в особисті повідомлення, або зателефонувати за номером +380674056955 

Все буде Україна!

Також, долучайтесь до нас у соціальних мережах:

• Наш сайт   https://www.zemfond.net

211 просмотров0 комментариев
bottom of page