top of page

Підтримка агробізнесу як стратегічної галузі.

Обновлено: 22 июл. 2022 г.

На економіку нашої країни дуже сильно вплинула широкомаштабна війна в Україні і як ми вже знаємо аграрний сектор вона не минула. *

Але навіть не дивлячись на те, що ми переживаємо зараз не найкращі часи зупинити роботу агробізнесу в Україні агресору не вдалося і не вдасться ніколи. Для стійкого агробізнесу у важких умовах війни в Україні зроблено вже багато. Є дуже велика підтрима зокрема це фінансова.

Окрім мінімізації бюрократичних процедур при веденні операційної діяльності агробізнесу, уряд також працює над покращенням умов кредитування аграріїв. У рамках держпрограми «Доступні кредити 5–7–9%» у період дії воєнного стану та протягом місяця після його завершення/скасування сільськогосподарські товаровиробники можуть отримати кредит під 0% у розмірі до 60 млн грн строком до шести місяців на провадження сільгоспдіяльності.

А також державою передбачено додаткову фінансову підтримку малого та середнього агробізнесу у вигляді компенсації відсоткової ставки за кредитами до 50 млн грн. Уряд також установив максимальний розмір державної гарантії за портфельними кредитами до 80%.

Та незабувайте про існування такого механізму фінансування сільськогосподарських виробників, як аграрні розписки, що дає можливість оформити кредит на техніку, добрива чи інші необхідні для аграріїв ресурси. Обов’язковою заставою при оформленні виступає майбутній врожай. Необхідні для оформлення кредитної розписки Реєстр обтяжень рухомого майна та Реєстр аграрних розписок функціонують і в умовах воєнного стану.

Так як зараз не простий час ми маємо не забувати про обставини непереборної сили. Тут Торгово-промислова палата України з 24 лютого засвідчила настання форс-мажорних обставин у зв’язку з воєнною агресією росії проти України. У контексті земельних відносин настання форс-мажору є підставою для звільнення від відповідальності за несвоєчасне здійснення плати за землю, зокрема, не може бути розірваний договір оренди чи емфітевзису або ж застосовані будь-які штрафні санкції. Але, якщо це не передбачено договором, форс-мажорні обставини не є підставою для звільнення від плати за землю після їхнього закінчення.

**Вся наша робота спрямована на довгострокову ефективність. Ми прагнемо, щоб жоден Клієнт не відчув того, що разом з ним компанія обслуговує ще сотню Клієнтів. **

***ЦЕ НАШ ПРІОРИТЕТ. ***

*Познайомившись з нами, можна більше не шукати юристів за рекомендаціями або в інтернеті. Ми якісно вирішимо будь-які суміжні юридичні питання. *

**Ми створені для того, щоб допомогти громадянам України розібратися із труднощами земельних відносин. **

Власникам землі які звертаються до нас за допомогою наші спеціалісти можуть надати більш розгорнуті консультації з питань які вас цікавлять.

Незабувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити їх від неправомірних дій та позбавити від неприємних ситуацій.

Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись до мене, написавши в особисті повідомлення або зателефонувати нам за номером (067) 405 69 55

Наш сайт: www.zemfond.net

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!



49 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page