top of page

Закон № 7289 основні зміни.

Обновлено: 22 июл. 2022 г.

Законопроект має на меті встановити спеціальні правила щодо володіння, користування та розпоряджання землею для забезпечення найбільш нагальних потреб у земельних ділянках суб’єктів, які мають вагоме значення для національної економіки, аграрного сектору та громадян України в умовах воєнного стану. *

В будь яких змінах є свої плюси і мінуси тому давайте деякі розглянемо прямо зараз.

1. Надати територіальним громадам сіл, селищ, міст можливість передавати в оренду земельні ділянки, що переходять до комунальної власності територіальних громад, без державної реєстрації права комунальної власності такі земельні ділянки.

+ в умовах тимчасового призупинення роботи Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Державного земельного кадастру то є вірне та необхідне рішення, яке спрямоване на забезпечення посіаної кампанії 2022 та недопущення невикористння земель сільськогосподарського призначення.

**- ймовірні зловживання **посадовим становищем адже ми знаємо ситуації в яких посодові особи діють не завжди на користь громадян.

2. Надання у постійне користування земельних ділянок комунальної власності для розміщення об’єктів для тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб здійснюватиметься виконавчим органам сільських, селищних, міських рад.

+ адекватне реагування на актуальні обставини, спрямоване на забезпечення, потреб зазначених осіб, оскільки достатньо багато з них не матимуть куди повернутись, відтак для них необхідно побудувати тимчамові або постійні споруди для проживання.

3. Встановлення та зміна цільового призначення земельних ділянок, надання земельних ділянок державної, комунальної власності в оренду для розміщення виробничих потужностей підприємств, що переміщені із зони бойових дій, будівництва річкових портів, залізничних логістичних центрів здійснюватиметься без розроблення документації із землеустрою, без супутніх витрат та затвердженої містобудівної документації на підставі мотивованого висновку уповноваженого органу містобудування та архітектури сільської селищної, міської ради.

+ пришвидшення релокації підприємств, діяльністб яких підійматиме економіку України.

4. Створюються правові передумови для забезпечення громадян та суб’єктів підприємницької діяльності в умовах воєнного часу послугами зі складання документації із землеустрою, топографо-геодезичних і картографічних робіт, оцінки майна, експертної грошової оцінки земельних ділянок, що є критичними для функціонування земельно-майнових відносин. У період воєнного стану запроваджується надання органами Служби безпеки України спеціальних дозволів на виконання топографо-геодезичних вишукувань.

  1. Спрощується передача земельних ділянок із земель державної або комунальної власності за відсутності затвердженої містобудівної документації на місцевому рівні, для таких цілей розміщення виробничих потужностей підприємств, переміщених із зони бойових дій та розміщення об’єктів для тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб.

6. Для оперативного вирішення завдань експлуатації та підтримання в належному стані об’єктів технічної інфраструктури в умах воєнного часу оператору газотранспортної системи, оператору газорозподільної системи, оператору системи розподілу, оператору системи передачі, підприємствам централізованого водопостачання і водовідведення, теплогенеруючим, теплотранспортуючим, теплопостачальним організаціям, операторам електронних комунікацій надається право безперешкодного та безкоштовного доступу до земельних ділянок усіх форм власності, на яких розташовані об'єкти таких операторів, підприємств, організацій, а також в межах їх охоронних зон. Гранично спрощуються умови проведення капітальних та інших планових робіт, а також ліквідації аварії або загрози її виникнення.

+ забезпечення сталого функціонування газотранспортної та газорозподільної систем, водопостачання і водовідведення, виробництва тепла, електронних комунікацій.

**Вся наша робота спрямована на довгострокову ефективність. Ми прагнемо, щоб жоден Клієнт не відчув того, що разом з ним компанія обслуговує ще сотню Клієнтів. **

ЦЕ НАШ ПРІОРИТЕТ.

*Познайомившись з нами, можна більше не шукати юристів за рекомендаціями або в інтернеті. Ми якісно вирішимо будь-які суміжні юридичні питання. *

***Ми створені для того, щоб допомогти громадянам України розібратися із труднощами земельних відносин. ***

Власникам землі які звертаються до нас за допомогою наші спеціалісти можуть надати більш розгорнуті консультації з питань які вас цікавлять. Незабувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити їх від неправомірних дій та позбавити від неприємних ситуацій.

***Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись до мене написавши в особисті повідомлення. ***

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!



394 просмотра0 комментариев
bottom of page