top of page

Внесені зміни до порядку користування землями водного фонду

Постановою КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ  від 23 січня 2024 року №80 «Про внесення змін до Порядку користування землями водного фонду»  внесено зміни до Порядку користування землями водного фонду, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року № 502, виклавши його в редакції.

Так, до земель водного фонду включено землі зайняті:

  • водосховищами,

  • штучно створеними земельними ділянками в межах акваторій морських портів

Додано уточнення, що до земель водного фонду не належать:

  • землі острова зайняті лісами

  • землі прибережних захисних смуг вздовж морів, ручок та навколо водойм зайняті лісами.

Прибрані норми щодо надання земель водного фонду у постійне та тимчасове користування

Розширено перелік робіт, які можуть проводитися на землях водного фонду та обмежень у використанні.

Крім того в новій редакції Порядку закріплено, що Державний контроль за використанням та охороною земель водного фонду здійснюється Держгеокадастром та його територіальними органами, а також виконавчими органами сільських, селищних, міських рад у разі прийняття відповідною радою рішення про здійснення такого контролю у межах повноважень, визначених законом.

Державний контроль за дотриманням вимог законодавства про охорону земель здійснюється Держекоінспекцією та її територіальними органами у межах повноважень, визначених законом.

❤️Не забувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити їх від неправомірних дій та позбавити від неприємних ситуацій.


📲Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись в особисті повідомлення, або зателефонувати за номером +380674056955 ❤️


🇺🇦Все буде Україна!


💻Також долучайтеся до нас у соціальних мережах:








146 просмотров0 комментариев
bottom of page