top of page

Робота державних службовців дистанційно

Нормативно-правова база

 

*Конституція України

*Постанова Кабміну від 12.04.2022 року «Про деякі питання організації роботи державних службовців та працівників державних органів у період воєнного стану»Документ 440-2022-п (активне посилання https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/440-2022-%D0%BF#Text ).

З початком вторгнення російських військ на територію України більшість державних службовців була позбавлена можливості виконувати свої посадові обов’язки безпосередньо на робочих місцях.

У зв’язку з виникненням загрози для життя і здоров’я працівників та їх сімей, багато державних службовців були вимушені тимчасово змінити місце проживання, при цьому більшість з них продовжує виконувати свої посадові обов’язки віддалено.

Саме тому Постанова Кабміну від 12.04.2022 року «Про деякі питання організації роботи державних службовців та працівників державних органів у період воєнного стану»передбачає можливість:

- надання права керівникам державної служби під час дії воєнного стану запроваджувати дистанційну роботу для працівників, які перебувають на території України;

- встановлюється, що робота працівників за кордоном допускається лише у випадку відрядження;

- надання права керівнику державної служби застосовувати дисциплінарне стягнення, в тому числі звільнення з посади державної служби, до працівників, які в робочий час перебувають поза межами робочого місця без рішення відповідного керівника.

!!! Окрім цього, дана постанова скасовує наказ НАДС від 17.03.022 р. № 20-20 «Про внесення змін до Типових правил внутрішнього службового розпорядку».

 

​Державний службовець може виконувати завдання за межами адміністративної будівлі лише за згоди керівництва та ті завдання, що не потребують:  

• використання інформації з обмеженим доступом; 

• доступу до комп'ютерного, телекомунікаційного та/або програмного забезпечення, яке функціонує лише у межах приміщення держ. органу; 

• обов'язкового перебування в приміщенні державного органу.

 

Крім цього, правила внутрішнього службового розпорядку можуть визначати й додаткові  умови дистанційного виконання держслужбовцями завдань за посадою. Вони залежать від функцій і завдань кожного держоргану. Тож, це варто враховувати при організації дистанційної роботи.

 


37 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page