top of page

Порядок викупу орендованої земельної ділянки комунальної власності під власною нерухомістю

Дану тему розглянемо у відео!

Орендарів доволі часто цікавить питання викупу земельної ділянки комунальної власності, на якій розташовано їх нерухомість, оскільки, звичайно, мати землю у власності набагато надійніше, а ціни на землю постійно зростають.


Тому, давайте більш детально поговоримо про порядок викупу такої земельної ділянки.


Друзі, не забувайте підписуватись на наш канал, ставити лайки та коментувати відео. З нами Ви будете в курсі всіх земельних нюансів та нововведень.


Відповідно до ч.2 ст. 127 ЗКУ продаж земельних ділянок державної чи комунальної власності здійснюються на конкурентних засадах (на земельних торгах) у формі електронного аукціону у випадках та порядку, встановлених главою 21 цього Кодексу.


Водночас, відповідно до ч.2. ст. 134 ЗКУ не підлягають продажу на земельних торгах земельні ділянки державної чи комунальної власності у разі розташування на земельних ділянках об'єктів нерухомого майна (будівель, споруд), що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб.


Тому для викупу такої земельної ділянки необхідно подати заяву (клопотання) до відповідного органу виконавчої влади або сільської, селищної, міської ради.


У заяві (клопотанні) зазначаються місце розташування земельної ділянки, її цільове призначення, розміри та площа, а також згода на укладення договору про оплату авансового внеску в рахунок оплати ціни земельної ділянки.


До заяви (клопотання) додаються:

  1. документ, що посвідчує право користування земельною ділянкою (договір оренди);

  2. документи, що посвідчують право власності на нерухоме майно (будівлі та споруди), розташоване на цій земельній ділянці;

У місячний строк відповідний орган розглядає заяву (клопотання) і приймає рішення:

  • про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (якщо такий проект відсутній) та/або про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки (крім земельних ділянок площею понад 50 гектарів для розміщення відкритих спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд);

  • про відмову в продажу із зазначенням обґрунтованих причин відмови.

Підставою для відмови в продажу земельної ділянки є:

  • неподання документів, необхідних для прийняття рішення щодо продажу такої земельної ділянки;

  • виявлення недостовірних відомостей у поданих документах;

  • якщо щодо суб'єкта підприємницької діяльності порушена справа про банкрутство або припинення його діяльності;

  • встановлена цим Кодексом заборона на передачу земельної ділянки у приватну власність;

  • відмова від укладення договору про оплату авансового внеску в рахунок оплати ціни земельної ділянки.

Ціна земельної ділянки визначається за експертною грошовою оцінкою, що проводиться суб’єктами господарювання, які є суб’єктами оціночної діяльності у сфері оцінки земель відповідно до закону, на замовлення органів місцевого самоврядування.


Фінансування робіт з проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки здійснюється за рахунок внесеного покупцем авансу, що не може бути більшим ніж 20 відсотків вартості земельної ділянки, визначеної за нормативною грошовою оцінкою земельної ділянки.


Сума авансового внеску зараховується до ціни продажу земельної ділянки. У разі відмови покупця від укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки сума авансового внеску не повертається.


Також нагадуємо, що Земельним кодексом України встановлена заборона відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної і комунальної власності.


Таким чином, за наявності на земельній ділянці власної нерухомості викупити її можна без аукціону шляхом звернення до ОМС з відповідною заявою.


Не забувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити ваші права та позбавити від неприємних ситуацій.


Задавайте питання у коментарях, звертайтеся за консультаціями та замовляйте послуги.

bottom of page