top of page

Порядок користування відомостями ДЗК

Відповідно до ч.1,2 ст.38 Закону України «Про Державний земельний кадастр» відомості із ДЗК надаються державними кадастровими реєстраторами у формі:

• витягів з Державного земельного кадастру про об’єкт Державного земельного кадастру;

• довідок, що містять узагальнену інформацію про землі (території), за формою, встановленою Порядком ведення Державного земельного кадастру;

• викопіювань з картографічної основи Державного земельного кадастру, кадастрової карти (плану);

• копій документів, що створюються під час ведення Державного земельного кадастру.

Відомості з Державного земельного кадастру, внесені або перенесені до нього з Державного реєстру земель після 1 січня 2013 року, надаються у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, у формах, зазначених у абзацах другому - п’ятому частини першої цієї статті, також адміністраторами центрів надання адміністративних послуг та уповноваженими посадовими особами виконавчих органів місцевого самоврядування.

Користування відомостями з Державного земельного кадастру також може здійснюватися у формі надання доступу до нього в режимі читання.

За бажанням заявника (фізичної чи юридичної особи) відомості з Державного Земельного Кадастру надаються у паперовій формі або в електронній формі через Публічну кадастрову карту, за умови електронної ідентифікації особи з використанням кваліфікованого електронного підпису та оплати послуг за надання відомостей з Державного земельного кадастру із застосуванням електронних платіжних засобів відповідно до Закону України "Про платіжні послуги".

Витяги, які замовляються через Електронні сервіси ДЗК не містять розділу з реєстру речових (відсутня інформація з Державного реєстру речових прав).

Доступ до Державного земельного кадастру в режимі читання надається:

• органам державної влади, органам місцевого самоврядування,

• органам і підрозділам Служби безпеки України, що здійснюють контррозвідувальну діяльність та боротьбу з тероризмом,

• банкам та особам, які в установленому законом порядку включені до Державного реєстру сертифікованих інженерів-землевпорядників,

• Державного реєстру оцінювачів з експертної грошової оцінки земельних ділянок та Державного реєстру сертифікованих інженерів-землевпорядників та інженерів-геодезистів, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Відомості про обмеження у використанні земельної ділянки надаються у формі витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

Витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку може бути виданий будь-яким Державним кадастровим реєстратором, адміністратором центру надання адміністративних послуг, уповноваженою посадовою особою виконавчого органу місцевого самоврядування.Порядок доступу нотаріусів до Державного земельного кадастру встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку містить усі відомості про земельну ділянку, внесені до Поземельної книги. Складовою частиною витягу є кадастровий план земельної ділянки, сформований як викопіювання з кадастрової карти (плану) території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

Після формування та реєстрації земельної ділянки на підставі документації із землеустрою Витяг з Державного земельного кадастру надається безкоштовно. Подальше, повторне отримання Витягу з ДЗК є платною послугою і коштує 136,66 грн з послугами комісії.

Отримання витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку є обов'язковим при вчиненні правочинів щодо земельної ділянки (крім складення заповітів). Витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку видається заявнику в день надходження заяви.

Не забувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити їх від неправомірних дій та позбавити від неприємних ситуацій.

      Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись до нашого адміністратора https://www.facebook.com/profile.php?id=100000061951018 написавши в особисті повідомлення, або зателефонувати за номером +380674056955

Все буде Україна!

Також долучайтеся до нас у соціальних мережах:

Наш сайт  https://www.zemfond.net

424 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page