top of page

Чергова перемога Земельного фонду України

Обновлено: 15 апр.

Друзі, сьогодні хочемо поділитися з Вами нашим черговим переможним кейсом!


Практикуючий адвокат ЗФУ – Ірина НАЗАРЕНКО – підготувала необхідний пакет документів та склала позовну заяву до Луцького міськрайонного судуВолинської області про стягнення грошових коштів та моральної шкоди.


Проаналізувавши судову практику та земельнезаконодавство, Ірина змогла довести, що землевпорядна організація розробила технічну документацію на земельну ділянку нашого клієнта з помилками та переконала суд в необхідності повернути всі матеріальні витрати нашому клієнту в порядку регресу.


Суть справи полягала в наступному:

Сусід звернувся до суду на нашого клієнта щодо порушення ним меж земельної ділянки, вимагаючи звільнити частину його земельної ділянки. Під час розгляду справи було проведену технічну земельну судову експертизу, яка підтвердила, що земельна ділянка клієнта накладається на земельну ділянкусусіда і що наявні документи клієнта не відповідають нормам і вимогам чинного законодавства України та виготовлені з помилками.


В порядку регресу адвокат ЗФУ звернулася з позовними вимогами до землевпорядної організації щодо відшкодування матеріальних витрат та виправлення помилок в технічній документації та Держгеокадастрі.

20 лютого 2024 року судом було ухвалено рішення, яким позовні вимоги задоволенні частково, а саме:

- Стягнути з ТзОВ "Горизонт" на користь позивача  33 032,40 гривень завданої майнової шкоди.

- Стягнути з ТзОВ "Горизонт" на користь позивача  5 000,00 гривень завданої моральної шкоди.

- Зобов`язати ТзОВ "Горизонт" виправити наявні помилки в технічній документації із землеустрою щодо земельної ділянки та привести її у відповідність до норм і вимог чинного законодавства з проведенням усіх необхідних дій.

- Стягнути з ТзОВ "Горизонт" на користь позивача  понесені і документально підтверджені судові витрати по сплаті судового збору в сумі 1 073,60 гривень.

- Стягнути з ТзОВ "Горизонт" на користь позивача  понесені і документально підтверджені судові витрати на професійну правничу допомогу в сумі 24 500,00 гривень.


Дякуємо, що довіряєте нам вирішення Ваших питань 💚

Не забувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити їх від неправомірних дій та позбавити від неприємних ситуацій.


📲Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись в особисті повідомлення, або зателефонувати за номером +380674056955 ❤️


🇺🇦Все буде Україна!


💻Також долучайтеся до нас у соціальних мережах:







68 просмотров0 комментариев
bottom of page