top of page

Інвестори, Welcome (ласкаво просимо)!

Парламент прийняв ще два закони для підтримки інвестиційних проектів зі значними інвестиціями.

Законом «Про внесення змін до розділу ХХ« Перехідні положення »Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб'єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проекти зі значними інвестиціями» (законопроект № 3761) до 1 січня 2035 року інвесторів звільнили від оподаткування ПДВ вартості операції з ввезення:

нового обладнання;

комплектуючих виробів до обладнання,

які ввозяться виключно для реалізації інвестиційного проекту зі значними інвестиціями на виконання спеціального інвестиційного договору.

Крім того, тимчасово, до 1 січня 2035 року, застосовуються особливості оподаткування прибутку підприємства - інвестора зі значними інвестиціями (крім реалізують інвестиційні проекти в сферах видобутку з метою подальшої переробки та / або збагачення корисних копалин), який є стороною спеціального інвестиційного договору, за умови , що такий прибуток отримана в результаті виконання цього спеціального інвестиційного договору.

Для таких платників податковими (звітними) періодами є календарні квартал, півріччя, три квартали, рік. При цьому податкова декларація розраховується наростаючим підсумком. Платники не можуть застосовувати виключно річний податковий (звітний) період.

Також до 1 січня 2035 року встановлено, що в частині плати за землю за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено і які використовуються в рамках реалізації інвестиційних проектів, органи місцевого самоврядування можуть:

встановлювати ставки земельного податку та орендної плати за землі державної і комунальної власності в розмірі меншому, ніж розмір земельного податку, встановлений рішенням відповідного органу місцевого самоврядування для певної категорії земель, що сплачується на відповідній території;

звільняти від сплати земельного податку.

Законом «Про внесення зміни до розділу XXІ« Прикінцеві та перехідні положення »Митного кодексу України» (законопроект № 3762) звільнені від ввізного мита до 1 січня 2035 року:

нове обладнання;

комплектуючі вироби до обладнання,

якщо вони ввозяться інвестором зі значними інвестиціями виключно для власного використання при реалізації інвестиційного проекту за умови, що відповідні товари виготовлені не раніше ніж за три роки до дати їх ввезення на митну територію України, не були у використанні і класифікуються за певними кодами згідно з УКТ ЗЕД.

Закон визначає організаційні, правові та фінансові основи державної підтримки інвестиційних проектів з метою створення сприятливих умов для залучення в Україну значних інвестицій (внутрішніх і зовнішніх).

Серед іншого інвесторам також спростили отримання технічної документації із землеустрою.



1 просмотр0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page