top of page

Сам собі Адвокат

Хочу пояснити деякі деталі нашої "простої" робити і що вам потрібно знати та розуміти, у разі необхідності подачі позовної заяви до суду самостійно.

Вам доведеться самим розібратися як правильно її складати. А судова справа саме по собі дуже складне заняття. Судові процеси з різних причин можуть тривати місяцями та роками. Це відбувається через те, що чимало часу займає правильне складання всіх потрібних документів, отримання довідок, квитанцій та інших документів.

Дії які вам потрібно зробити, щоб подати позовну заяву:

  1. Визначитися в який суд подавати заяву.

Для цього необхідно визначитися з територіальною юрисдикцією: позов до фізичної або юридичної особи пред'являється за місцем реєстрації відповідача.

  1. Визначити суму позову.

У суму позову входить:

витрати на судовий збір;

витрати на адвоката, якщо такі були;

ціна позову, обґрунтований її розрахунок;

відомості про вжиті заходи досудового врегулювання;

попередній розрахунок судових витрат.

Всі витрати повинні бути підтвердженими.

  1. Зібрати докази, які підтверджують вину відповідача.

У цій частині важливо аргументовано викласти свою правову позицію з посиланнями на відповідні норми Цивільного кодексу України.

  1. Описати суть спору і прохальну частину з посиланнями на чинне в Україні законодавство.

У цій частині необхідно послатися на норми законодавчих актів, якими Ви керуєтесь, а також викласти саму вимогу. Важливо, що за кожну окрему вимогу потрібно оплатити судовий збір.

  1. Прикласти доказ, а також підтвердження факту судового збору.

Будь-які Ваші слова повинні бути підтверджені доказами. Чим більше доказів Ви зберете у справі та прикладете до заяви – тим краще. Іноді суди вимагають крім самої квитанції про оплату судового збору надати їм ще довідку про те, що кошти надійшли до бюджету в повному обсязі.

Після того, як ви виконали всі вище зазначені дії позов потрібно відправити в суд поштою та чекати призначення справи до слухання.

Для того, щоб не переробляти позов багато разів, ретельно вивчіть зміст норм Цивільного та Цивільно-процесуального кодексів. У разі, якщо Ви зробили матеріальну або процесуальну помилку, то заяву буде залишено без розгляду.

У формуванні позову дуже багато нюансів і, при складанні самостійно, недосвідчена людина може легко зробити помилку.

Якщо Ви не хочете витрачати час на те, щоб глибоко розбиратися в нормах чинного законодавства і судовому процесі, а також збирати документи та квитанції або ж хочете мінімізувати ризики повернення позову без розгляду – зверніться за юридичною допомогою до Земельного фонду України.



1 просмотр0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page