top of page

Вчинення нотаріальних дій за кордоном Відчуження майна за довіреністю

Вчинення нотаріальних дій за кордоном покладається на консульські установи України, а у випадках, передбачених чинним законодавством, - на дипломатичні представництва України.


Відповідно до пункту 1.2 глави 1 Положення про порядок вчинення нотаріальних дій в дипломатичних представництвах та консульських установах України, затвердженого наказом Міністерства юстиції України та Міністерства закордонних справ України від 27 грудня 2004 року № 142/5/310, вчинення нотаріальних дій покладається на консульських посадових осіб, які працюють в дипломатичних представництвах та консульських установах України.


Згідно статті 38 Закону України «Про нотаріат» передбачено перелік нотаріальних дій, які вчиняються консульськими установи України, до яких належить і засвідчення справжності підпису на документах, в тому числі і на заяві про згоду на продаж майна, розташованого в Україні.


🟢Документи, які складено за кордоном з участю іноземних властей або які від них виходять, приймаються українськими нотаріусами за умови їх легалізації органами Міністерства закордонних справ України.


🟢Документи, видані місцевими іноземними нотаріусами, потребують апостилю чи легалізації. 


🟢Апостиль проставляє виключно компетентний орган країни походження документа.


🟢Посольства та консульства не мають повноважень проставляти апостиль, а лмше проставляють на документах консульську легалізацію.


🟢Штамп «Апостиль» проставляється на нотаріальних документах, якщо вони складені на території держав-учасниць Конвенції, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів, 1961 року, до того ж українському нотаріусу необхідно надати нотаріальний переклад документа на українську мову.


🟢Без легалізації нотаріальні документи приймаються нотаріусами України у тих випадках, коли це передбачено законодавством України, міжнародними договорами, в яких бере участь Україна.

Ми створені для того, щоб допомогти громадянам України розібратися із труднощами земельних відносин. Власникам землі які звертаються до нас за допомогою наші спеціалісти можуть надати більш розгорнуті консультації з питань які вас цікавлять. Незабувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити їх від неправомірних дій та позбавити від неприємних ситуацій. Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись до нашого адміністратора https://www.facebook.com/profile.php?id=100000061951018 написавши в особисті повідомлення, або зателефонувати за номером +380674056955


Все буде Україна!

• Також, долучайтесь до нас у соціальних мережах:

• Наш сайт   https://www.zemfond.net

99 просмотров0 комментариев
bottom of page