top of page

Укладення та внесення змін до договору оренди землі

Відповідно до  ч. 1 ст. 651 Цивільного Кодексу України та ст. 30 Закону України «Про оренду землі» , зміна або розірвання договору допускається лише за згодою сторін, у письмовій формі, шляхом укладення додаткової угоди, якщо інше не встановлено договором або законом. Оскільки сторони вільні в праві додавати до договору умови, які, на їхню думку, є істотними, у договорі оренди землі може бути  передбачений детальний порядок внесення змін (підстави/обставини внесення змін, форма та строк надсилання пропозиції тощо). Зміна умов договору має досягатися за взаємною згодою сторін, якщо інше не передбачено договором .У противному разі спір підлягає вирішенню  в суді.


📑Основними підставами  для внесення змін до договору можуть бути:

  • волевиявлення сторін щодо уточнення певних умов договору;

  • зміна строку дії оренди;

  • зміна умови про розмір та розрахунок орендної плати.

Ініціювати внесення змін може як орендодавець ,так і орендар земельної ділянки, в будь-який момент.

Оскільки, зміни до договору оренди земельної ділянки вносяться шляхом укладання додаткової угоди до нього, пропозицію про внесення змін до договору доцільно надсилати з описом бажаних змін, додавши до неї проект додаткової угоди з підписом ініціатора у декількох екземплярах. У разі погодження з запропонованими змінами до договору, протилежна сторона зможе одразу підписати угоду та направити її назад, або самостійно зареєструвати Державному  реєстрі речових  прав на нерухоме майно.


🔍У разі недосягнення згоди щодо зміни умов договору оренди землі спір вирі­шується у судовому порядку.

Зміни до договору оренди землі набирають чинності з моменту їх державної реєстрації у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, а у випадку: коли договір змінюється у судовому порядку, то з дня набрання законної сили рішенням суду про зміну умов договору, якщо в цьому рішенні не встановлено іншого строку, з подальшою державною реєстрацією.

   💡Не забувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити ваші права та позбавити від неприємних ситуацій.

Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись до нашого адміністратора https://www.facebook.com/profile.php?id=100000061951018 написавши в особисті повідомлення, або зателефонувати за номером +380674056955 

Все буде Україна!

Також, долучайтесь до нас у соціальних мережах:

• Наш сайт   https://www.zemfond.net

508 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page