top of page
anna.ros688

А можна без мене підписати?

«А можна без мене підписати?»,- саме так починається велика кількість розмов в контексті необхідності представництва інтересів особи, яка перебуває на території іншої держави, в Україні її представниками.


Відповідь проста та лаконічна: «Ні , не можна.»


Довіреність, згідно з нашим законодавством, - односторонній правочин, який підписує довіритель особисто.

Відповідно, якщо довіритель перебуває за кордоном, у нього є два варіанти, аби посвідчити довіреність.


Перший варіант: звернутись до консульства України в країні поточного перебування (так, знаємо, черги зараз страшні) і посвідчити довіреність безпосередньо там! Варто врахувати, що разом із довіреністю необхідно буде підписати заяву на реєстрацію такої довіреності в Єдиному реєстрі довіреностей (уже в Україні), без якої внести цю довіреність вашим представником в ЄРД тут буде неможливо ! Далі вислати довіреність в Україну та внести іі в ЄРД, після чого вона буде готовою до використання!


Другий варіант: звернутись до нотаріуса поточної країни перебування та посвідчити довіреність у нього! Варто звернути увагу , що для певних країн необхідна процедура консульської легалізації або апостилювання цих довіреностей для їх подальшого використання в Україні! Тому ці моменти варто уточнювати заздалегідь! Далі вислати довіреність (за необхідності з апостилем або легалізовану) в Україну, уже по місцю звернутись до нотаріуса в Україні для подальшого перекладу даного документу на українську мову, після чого вона буде готовою до використання!


❤️Не забувайте, що професійна правова допомога допоможе запобігти ризикам для сторін, захистити їх від неправомірних дій та позбавити від неприємних ситуацій.


📲Щодо отримання консультацій та послуг можна звернутись в особисті повідомлення, або зателефонувати за номером +380674056955 ❤️


🇺🇦Все буде Україна!


💻Також долучайтеся до нас у соціальних мережах:







43 просмотра0 комментариев

Comentários


bottom of page