Політика у сфері конфіденційності та персональних даних

Шановні відвідувачі та користувачі!

Управління цим Сайтом здійснюється юридичною особою, зареєстрованою та чинною відповідно до законодавства України (далі – та/або Адміністрація).

Ми з великою повагою ставимося до конфіденційної (персональної) інформації наших користувачів, які відвідали Сайт, у зв’язку з цим Адміністрація прагне захищати конфіденційність персональних даних, тим самим створивши та забезпечивши максимально комфортні умови використання Сайту кожному користувачеві.

З метою реалізації вищевикладеного Адміністрацію надає Вашій увазі відповідну Політику у сфері персональних даних (детальний опис того, як відбувається процес обробки Ваших персональних даних при використанні та відвідуванні Сайту за адресою: https://www.zemfond.net/).

Якщо у Вас виникають питання щодо конфіденційності та персональних даних, будь ласка, зв’яжіться з Адміністрацією по контактам, вказаним нижче.

Збір та використання персональних даних

При використанні Користувачем Сайту Адміністрацією здійснюється збір та обробка даних Користувача, а саме:

  1. Даних, які надає Користувач як при заповненні реєстраційних форм, так я в процесі користування Сайтом;

  2. файли cookie;

  3. ip-адреси;

  4. параметри та налаштування інтернет-браузерів.

Адміністрація збирає лише ті персональні дані (наприклад, Ваше ім’я та прізвище, логін та пароль доступу, адресу електронної пошти, номер контактного телефону тощо), які свідомо та добровільно надані суб’єктом персональних даних. Під час відвідування Сайту фіксуються всі входи до облікового запису. Інші відомості щодо трафіку Користувача не обробляються та не зберігаються.

Звертаємо вашу увагу: Адміністрація обмежується збирання мінімального обсягу інформації, що необхідно для виконання запиту суб’єкта персональних даних. У будь-якому випадку, коли запитується необов’язкова до надання інформація, суб’єкт персональних даних буде повідомлений у момент збору такої інформації.

Ми не збираємо будь-якої інформації, до збору якої законодавством встановлені певні вимоги, як то: інформацію про расове чи етнічне походження, політичні, релігійні чи світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, звинувачення у скоєнні злочину або засудження до кримінального покарання, а також даних щодо здоров’я або статевого життя (згідно з ст.7 Закону України «Про захист персональних даних»).

Персональні дані – відомості або сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути ідентифікована.

Адміністрація збирає дані щодо отримання статистики відвідування Сайту. Інформація може містити відомості про з’єднання, трафік, браузер Користувача, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі Інтернет та знаходження на Сайті.

Обробка персональних даних

Обробка та зберігання персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються та зберігаються у Базі персональних даних «Користувачі» Сайту https://www.zemfond.net/.

Цілі використання персональних даних

Ваші персональні дані використовуються з метою забезпечення надання Інтернет-сервісів Сайту, обміну інформацією/новинами, відносин у сфері реклами та комунікації відповідно та на виконанні законів України, а саме: «Про захист персональних даних», «Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних щодо органів нагляду та транскордонних потоків даних», «Про інформацію», «Про рекламу», «Про телекомунікації», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», НД ТЗІ 2.5-010-03 «Вимоги до захисту інформації WEB-сторінки від несанкціонованого доступу», а також нормативно-правових та інших локальних актів, що регулюють нашу діяльність.

Термін зберігання персональних даних

Персональні дані зберігаються на термін не більше, ніж це необхідно відповідно до їх обробки.

Взаємодія сайту з іншими ресурсами

При використанні Користувачем сервісів на сторінках Сайту можуть бути коди інших інтернет-ресурсів та третіх осіб, внаслідок чого такі інтернет ресурси та треті особи отримують Ваші дані. Отже, ці інтернет ресурси можуть отримувати та обробляти інформацію про те, що Ви відвідали ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер Користувача. Такими інтернет-ресурсами можуть бути: системи зі збирання статистики відвідувань сервісів (наприклад, лічильники Google Analytics); соціальні плагіни мереж (форумів) (наприклад, Facebook, Twitter,Google+).

Системи зі збору статистики відвідувань сервісів, лічильники Google Analytics

На деяких сторінках нашого сайту встановлені коди сервісів Google Analytics, Facebook Pixel. Ці сервіси можуть отримувати та обробляти інформацію виключно про те, що ви відвідали сторінку та іншу інформацію, яка передається вашим браузером. Використання зазначених сервісів нам необхідне для оперативного аналізу відвідувань сайту, внутрішньої та зовнішньої оцінки відвідуваності сайту, глибини переглядів, активності користувачів. Дані, отримані від зазначених сервісів, ми не зберігаємо і не обробляємо. Відповідно, якщо Користувач через будь-які причини не бажає, щоб зазначені сервіси отримували доступ до його персональних даних, Користувач може за власним бажанням очистити «Cookies» (через свій браузер). У разі згоди Користувача, так чи інакше, ми рекомендуємо завжди ознайомлюватися з Політикою конфіденційності та/або порядком збору та використання зазначеними та аналогічними сервісами персональних даних фізичних осіб, щоб уникнути непорозумінь або запобігання порушенням прав суб'єктів персональних даних, оскільки Ми не несемо відповідальності в частині збору/обробки/ використання зазначеними/аналогічними сервісами персональних даних.

Політика конфіденційності сервісу Google Analitics викладена на сторінці: http://www.google.com/analytics/terms/ua.html

Соціальні плагіни мереж (форумів) Facebook, Twitter, Google+

На деяких сторінках нашого сайту встановлені коди сервісів (плагіни, віджети) Facebook, Twitter, Google. Ці плагіни можуть бути кнопками синхронізації облікового запису на Сайті, Like, ретвітнути або відповідно «Мені подобається». При відкритті сторінки Сайту, оснащеної таким плагіном, Ваш інтернет браузер безпосередньо підключить вас до серверів Facebook, Twitter, Google і на екрані з'явиться зареєстрований плагін через Браузер. Плагін передаватиме на сервер дані про те, які саме наші Веб-сторінки Ви відвідали. Якщо у Вас є обліковий запис на Facebook і Ви залогінені через свій обліковий запис, то при відвідуванні нашої Веб-сторінки Facebook буде пов'язувати цю інформацію з Вашим обліковим записом (за наявності облікового запису). При використанні будь-яких функцій плагіна (наприклад, при натисканні кнопки «Мені подобається», коментуванні) ця інформація також буде синхронізована з Вашим обліковим записом на Facebook, Twitter, Google. Щоб уникнути зв'язку мереж Facebook, Twitter, Google з нашою Веб-сторінкою та подальшого співвідношення цієї інформації з Вашим обліковим записом, Вам необхідно вийти з облікового запису мережі перед відвідуванням нашої Веб-сторінки. Більш детальну інформацію про збирання та використання даних мережами Facebook, Twitter, Google, а також про права та можливості захисту персональних даних у даному контексті можна знайти в розділі про конфіденційність на Сайтах Facebook, Twitter, Google. Соціальної мережі Facebook, управління якою походить зі штаб-квартири компанії Facebook Inc, Facebook Corporate Office, що знаходиться за адресою: Headquarters 1601 S. California Ave. Palo Alto, CA 94304, USA, телефон: +1 (650) 543-4800.

Політика конфіденційності сервісу викладена на сторінці https://www.facebook.com/about/privacy/

Інформаційна мережа Twitter, управління якою здійснюється з офісу компанії Twitter, Inc., що знаходиться за адресою: 1355 Market St, Suite 900 San Francisco, CA 94103, USA, телефон: +1 (415) 222-9958; Політика конфіденційності сервісу викладена на сторінці https://twitter.com/privacy

Соціальна мережа Google+, управління якою здійснюється з офісу компанії 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, телефон: +1 (650) 253-0000. Політика конфіденційності сервісу викладена на сторінці http://www.google.com/policies/privacy/

Правила використання технології маркерів звернень(COOKIES) та ЛОГ-файлів

Cookie ("Cookie") - це невеликі текстові файли, в яких браузер може записувати дані, отримані від сервера. Коли ви переходите на сторінку Сайту, сервер може зчитувати інформацію, що міститься в «Cookie». Зокрема, «Cookies», можуть бути використані для зберігання інформації про реєстрацію на Сайті або певній області, щоб Користувачеві не потрібно було повторно вводити її під час наступних відвідувань такого Сайту або його області, маркери звернень, що використовуються на Сайті, пов'язані з персональними даними Користувача. При цьому технології «Cookies» дозволяють забезпечити безпеку при використанні Користувачем сервісів Сайту (наприклад, за допомогою функції підтвердження входу Адміністрація може заблокувати та запросити додаткову інформацію у Користувача, який намагається увійти в обліковий запис за допомогою Веб-браузера, який Користувач раніше не використовував). Крім того, файли «Cookies» дають змогу відстежувати порушення політики конфіденційності та угод використання Сайту Користувачами або пристроями. Файли "Cookies" допомагають оцінити Адміністрації кількість та частоту запитів, а також виявляти та блокувати тих Користувачів або пристрої, які намагаються виконати пакетні завантаження інформації за допомогою нашого Веб-Сайту. У деяких випадках для надання певних продуктів та послуг адміністрація звертається до постачальників послуг, які можуть бути нашими партнерами. Останні, у свою чергу, також можуть використовувати Cookies, щоб персоналізувати активність Користувачів щодо відповідних додатків партнера; або якщо це стосується реклами, то Cookies може бути використано партнером для визначення факту показу реклами та реакції Користувача. При цьому ми не використовуємо файли "Cookies" для збору інформації про активність Користувача на інших Сайтах для показу реклами. Однак ми можемо використовувати анонімні (знеособлені) або узагальнені дані для покращення якості реклами загалом, а також з метою дослідження, розробки або тестування нових та діючих послуг (сервісів) Сайту. В даний час використання Cookies є стандартною процедурою для більшості Сайтів. Однак, якщо Вам некомфортно використовувати Cookies, більшість браузерів дозволяють Користувачам відмовитися від використання Cookies. В такому випадку функція реєстрації буде для Вас недоступною, також деякі інші функції Сайту можуть працювати з порушеннями. Після завершення візиту на Сайті Ви завжди можете видалити «Cookies» після встановлення, якщо забажаєте. Лог-файли — щоб належним чином керувати Сайтом, Адміністрація може ідентифікувати категорії Користувачів за такими параметрами, як домени та типи браузерів. Ці статистичні дані в їхній сукупності передаються веб-фахівцям Адміністрації. Це здійснюється для того, щоб користування Сайтом було приємним для Користувачів, а також, щоб Сайт був ефективним інформаційним ресурсом.

Безпека неповнолітніх

Ми дуже серйозно ставимося до питань безпеки, особливо щодо осіб, які не досягли повноліття, у зв'язку з чим, зі свого боку, звертаємося до батьків із закликом пояснити своїм дітям про проблеми безпеки в Інтернеті, про їх конкретні цілі та необхідність використання тих чи інших сервісів Сайту у разі таких. Наш Сайт не призначений для користувачів у віці до 18 років. Згідно з нашою політикою, ми ніколи не проводимо цілеспрямований збір та зберігання інформації про осіб молодших 18 років.

Взаємодія адміністрації з третіми особами щодо персональних даних

Адміністрація не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб'єкта персональних даних або інших випадках, викладених у цьому розділі. Ми розуміємо, що особиста інформація є цінністю та невід'ємним змістом, у тому числі особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, тому вживаємо всіх можливих заходів для захисту особистої інформації Користувачів, яка добровільно та усвідомлено передана останніми Адміністрації. На Сайті можуть бути посилання на інші Сайти (виключно в інформаційних цілях), які у своїй діяльності можуть не використовувати та/або не дотримуватись Політики Адміністрації у сфері конфіденційності та персональних даних. Звертаємо увагу: при переході за посиланням на інші Сайти дія Політики Адміністрації у сфері конфіденційності та персональних даних на такі Сайти не поширюватиметься. У зв'язку з цим Адміністрація рекомендує переглядати політику у сфері конфіденційності та персональних даних кожного Сайту перед тим, як передавати будь-які персональні дані, за якими Вас можуть ідентифікувати. Конфіденційність активності суб'єкта персональних даних на Сайті Відомості про активність (трафік) на Сайті Користувачів, які проходять через нашу мережу або електронну пошту Користувача, захищені відповідно до законодавства. Тобто Адміністрація жодним чином або у спосіб не порушує таємницю «активності» Користувача при використанні останніх сервісів Сайту, що регламентовано відповідними локальними актами.

Захист персональних даних

Адміністрація використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни чи знищення. Проте, незважаючи на всі зусилля, ми не можемо гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, які виникають поза введенням Адміністрації. Проте Адміністрація забезпечує застосування всіх відповідних зобов'язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних та організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованому або незаконному розголошенню або обробці такої інформації та даних, їх випадкової втрати, знищення або пошкодження. Ми надаємо доступ до інформації та персональних даних лише уповноваженим співробітникам, які дали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації та даних згідно з локальними актами.

Умови доступу до персональних даних

Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди суб'єкта персональних даних, наданої власниками персональних даних на обробку цих даних, або відповідно до вимог законодавства. Суб'єкт персональних даних має право на отримання будь-яких відомостей стосовно себе у будь-якого суб'єкта відносин, що пов'язаний з персональними даними, за умови надання інформації, встановлених законом. Відстрочення доступу суб'єкта персональних даних до своїх персональних даних не допускається. Відстрочення доступу до персональних даних третіх осіб допускається, якщо необхідні дані не можуть бути надані протягом тридцяти календарних днів з дня надходження запиту. У цьому загальний термін вирішення питань, порушених у запиті, неспроможна перевищувати сорока п'яти календарних днів. Повідомлення про відстрочку доводиться до відома третьої особи, яка подала запит, у письмовій формі з роз'ясненням порядку оскарження такого рішення. Рішення про відстрочку або відмову у доступі до персональних даних може бути оскаржене до суду. Якщо запит зроблено суб'єктом персональних даних за даними про себе, обов'язок доведення в суді законності відмови у доступі покладається на власника персональних даних, до якого подано запит. Відповідно до законодавства України персональні дані можуть бути передані правоохоронним, судовим органам та іншим установам з метою захисту основ конституційного ладу, моральності, здоров'я, прав та законних інтересів інших осіб, забезпечення оборони країни та безпеки держави.

Права суб’єкта персональних даних

Адміністрація нагадує Вам про Ваші права як суб'єкта персональних даних, які врегульовані Законом України «Про захист персональних даних» № 2297-VI, а саме: Знати про місцезнаходження персональних даних, що містить його персональні дані, її призначення та найменування, місцезнаходження та/або місце проживання (перебування) власника або розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення про отримання цієї інформації уповноваженим їм особам, крім випадків, встановлених законом; Отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, включаючи інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані; доступ до своїх персональних даних; Отримувати не пізніше ніж за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи зберігаються його персональні дані у відповідній базі персональних даних, а також отримувати зміст його персональних даних; Пред'являти вмотивовану вимогу власнику персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних; Подавати мотивовану вимогу про зміну або знищення своїх персональних даних будь-яким власником та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно або є недостовірними; на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням або несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, які є недостовірними або ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи; Звертатися зі скаргами на обробку своїх персональних даних до органів державної влади та посадових осіб, до повноважень яких належить забезпечення захисту персональних даних або до суду. Так, суб'єкт персональних даних має право звертатися зі скаргами щодо обробки його персональних даних у ДЕРЖАВНУ СЛУЖБУ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ, розташовану за адресою: Українa, 02660, м.Київ, вулиця Марини Раскової, будинок 15. Конт. тел.: +38 (044) 517-68-00 (канцелярія), тел. гарячої лінії: +38 (044) 541-01-22. Офіційна інтернет-сторінка Державної служби - http://www.ombudsman.gov.ua/ua/page/zpd/info/. З 1 січня 2014 року набули чинності зміни до Закону України «Про захист персональних даних», внесені Законом ВР №383 – VII від 03 липня 2013 року, згідно з якими: (a) — Державна служба України з питань захисту персональних даних втрачає свої повноваження. (б) — Органом у сфері захисту персональних даних визначено Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (омбудсмен), який наділяється повноваженнями здійснювати контроль за дотриманням вимог законодавства України у сфері захисту персональних даних. Усю необхідну інформацію можна знайти в розділі «Захист персональних даних» на офіційному веб-сайті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини http://www.ombudsman.gov.ua (2) Якщо Ви хочете оновити свої персональні дані, які були Вами надані Адміністрації, або є якісь зауваження, побажання чи претензії щодо Ваших персональних даних, які ми зберігаємо або використовуємо, будь ласка, звертайтесь до нас. Застосовувати засоби правового захисту у разі порушення законодавства щодо захисту персональних даних; Вносити застереження щодо обмеження права на обробку своїх персональних даних при наданні згоди; Відкликати згоду на обробку персональних даних; Знати механізм автоматичного оброблення персональних даних; На захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

Зміни

До цієї політики конфіденційності можуть вноситися відповідні зміни. При цьому права суб'єктів персональних даних, згадані в цій Політиці конфіденційності в редакції на відповідну дату, без їхньої згоди не підлягають зміні. Будь-які зміни до Політики конфіденційності публікуються на Сайті. Щоб уникнути будь-яких непорозумінь щодо обізнаності щодо змін, ми переконливо рекомендуємо звертатися до цієї Політики конфіденційності регулярно. Бажаємо приємно та з користю провести час на нашому ресурсі!