top of page

ЕКОЛОГО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ СІВОЗМІНИ ТА ВПОРЯДКУВАННЯ УГІДЬ

Являє собою комплекс дій, щодо організації сільськогосподарського виробництва і впорядкування сільськогосподарських угідь у межах землеволодінь та землекористувань для ефективного ведення сільськогосподарського виробництва, раціонального використання та охорони земель, створення сприятливого екологічного середовища і покращання природних ландшафтів.

Відповідно до статті 184 ЗКУ землеустрій в тому числі передбачає складання проектів землеустрою, що забезпечує еколого-економічне обґрунтування сівозмін, упорядкування угідь, а також розроблення заходів щодо охорони земель.

**Головною ціллю еколого-економічного обґрунтування сівозміни **є збереження родючості ґрунтів, що призначені для вирощування сільськогосподарських культур.

**Сторони **

Проект землеустрою що забезпечує еколого-економічне обґрунтування сівозміни розробляється на підставі укладеного договору між замовником та розробником проекту землеустрою.

Замовник

Замовником проекту еколого-економічне обґрунтування сівозміни може бути землевласник, землекористувач, сільська, селищна, міська рада або районна, Київська, Севастопольська міська держадміністрація.

Розробник

Розробниками проекту еколого-економічного обґрунтування сівозміни є:

• юридичні особи, що володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та у складі яких працює за основним місцем роботи не менше двох сертифікованих інженерів-землевпорядників, які є відповідальними за якість робіт із землеустрою;

• фізичні особи - підприємці, які володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та є сертифікованими інженерами-землевпорядниками, відповідальними за якість робіт із землеустрою.

Послідовність розроблення проекту землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни. Сторони виконання проекту.

Відповідно до Порядку розроблення проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 2 листопада 2011 р. № 1134, проект землеустрою розробляється з метою організації сільськогосподарського виробництва і впорядкування сільськогосподарських угідь у межах землеволодінь та землекористувань для ефективного ведення сільськогосподарського виробництва, забезпечення раціонального використання та охорони земель, створення сприятливого екологічного середовища і покращення природних ландшафтів.

Проект землеустрою розробляється на підставі укладеного договору між замовником та розробником проекту землеустрою.

У відповідності до ст. 185 ЗК України землеустрій здійснюється суб'єктами господарювання, що є виконавцями робіт із землеустрою згідно із законом, за рахунок коштів Державного бюджету України, бюджету Автономної Республіки Крим і місцевих бюджетів, а також коштів громадян та юридичних осіб.

До договору замовник додає:

• документи, що підтверджують площу землеволодіння, землекористування;

• копію агрохімічного паспорта поля, земельної ділянки;

• матеріали книги історії полів за останні три роки, актуальні матеріали польових геодезичних вишукувань та ґрунтових обстежень.

При розробці проекту землеустрою, що забезпечує еколого-економічне обґрунтування сівозмін та впорядкування угідь виконується комплекс підготовчих робіт, проводиться оцінка грунтово-кліматичного потенціалу, організація території сільськогосподарського підприємства з метою створення просторових умов для еколого-економічної оптимізації використання і охорони земель сільськогосподарського призначення, упровадження прогресивних форм організації управління землекористуванням, удосконалення структури і розміщення земельних угідь, уточнена структура посівних площ, система сівозмін, із відображенням їхнього розташування.

Звертаю вашу увагу на те, що проект землеустрою розробляється відповідно до завдання на його розроблення, складеного з урахуванням нормативів оптимального співвідношення культур у сівозмінах в різних природно-сільськогосподарських регіонах, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2010 року № 164, та оптимального співвідношення угідь і затвердженого замовником.

Також звертаю вашу увагу! Переводити ділянки в інші види сільськогосподарських угідь, до прикладу в ріллю чи багаторічні насадження, можна тільки цим проект землеустрою.

Проект землеустрою складається з документів та матеріалів, що визначені статтею 52 Закону України “Про землеустрій”.

Проект землеустрою не підлягає погодженню і затверджується замовником.

Відомості затвердженого проекту землеустрою підлягають в установленому порядку внесенню до державного земельного кадастру.

*********Ми створені для того, щоб допомогти громадянам України розібратися із труднощами земельних відносин. *********

***Наша ціль та завдання - це швидка та оперативна юридична допомога та консультація для усіх громадян України, що потрапили у складну ситуацію. Наші спеціалісти готові запропонувати варіанти розв'язання Вашої проблеми та допомогти вирішити будь-яке питання, у межах правового поля.



99 просмотров0 комментариев
bottom of page